Parlem de... Alimentació saludable

Una alimentació saludable és un aspecte imprescindible per al bon desenvolupament físic i intel·lectual dels nens i nenes. Però actualment, ens trobem que molts productes destinats a ells i que ens venen com a molt sans, tenen una quantitat molt gran de sucre afegida. L'OMS (Organització Mundial de la Salut) ens adverteix dels seus efectes perjudicials i que com a màxim els infants poden consumir uns 15g de sucre (equival a uns 4 terrons de sucre), però com sabem si ens estem passant? Els estem donant realment un desdejuni saludable als nostres fills? Us deixo aquest vídeo sobre el tema...




Sabem que hi ha molts estudis que ens adverteixen dels efectes tan nocius del sucre i més, en nens que estan creixent i en desenvolupament. El consum excessiu de sucre ens pot produir:
- Augment de problemes dentals.
- Diabetis i obesitat.
- Malalties cardiovasculars.

He trobat un article sobre QUANT SUCRE PRENEN ELS NOSTRES NENS I NENES REALMENT de la pediatra Matila Zornoza que m'ha semblat molt interessant: El azúcar oculto de los alimentos.

Mireu, algunes fotografies de la pàgina Sinazucar.org amb l'equivalent de sucre afegit que tenen aquests aliments, molt present als esmorzars i berenars dels infants:




I quines alternatives hi ha per a un esmorzar i alimentació més saludable? Mireu que ens diu la pediatra Lucia Galán.

Us deixo més articles interessants sobre ALTERNATIVES SALUDABLES AL SUCRE PER A UNA BONA ALIMENTACIÓ:

ALIMENTACIÓN INFANTIL, LO ESTOY HACIENDO BIEN?

7 ALTERNATIVAS SALUDABLES PARA LOS DESAYUNOS DE LOS NIÑOS

Comentaris