Festa de la Trencada!
Desprès d'una emocionant setmana gastronómica on els infants cada dia han portat d'esmorzar un dels fruits carnosos que ens porta la temporada de la tardor, hem celebrat com a festa final la nostra particular Trencada per Tots Sants!
Com ja sabeu, a Eivissa i Formentera la gastronomia sempre ha anat de la mà de les festivitats religioses, moltes vegades lligades amb canvis d’estació. El dia 1 de novembre es celebra Tots Sants, on es rendeix un homenatge als difunts amb una trobada on el menjar de temporada és el protagonista.
Antigament a la nit de Tots Sants es feia una vetlada a les cases, on es reunia tota la família al voltant de la taula per fer ‘sa trencada’, que consistia en un sopar a base de fruits secs, fruita de temporada, panellets i bunyols banyats amb vi dolç i vi pagès.
És per això que hem aprofitat l'ocasió per preparar una gran taula amb tots els fruits secs, carnosos i disecats de la temporada de la Tardor de manera que els infants es familiaritzin amb ells i els puguin degustar al son de cançons infantils com la castanyera, entre d'altres.
Mireu què contents estàven els nostres infants degustant totes les fruites!!
Que bonito te quedó la mesa ,qué rico todo que graciosos las caras que ponen jaajajajja una experiencia muy divertida ,gracias a esta actividad Sara come caquis ,le encantan .
ResponEliminaCuánto me alegro Rosario!! Muchísimas gracias por tu comentario que siempre me alegran y me dan ánimo!! :D
ResponElimina